۲۲ قانون ابدی بازاریابی
قانون صراحت یکی از ۲۲ قانون ابدی بازرایابی است که همخوانی بسیاری با قوانین حاکم بر بازاریابی چریکی نیز دارد. در این مقاله به معرفی قانون صراحت و بررسی تاثیر آن در تجارت شما خواهیم پرداخت.
آل ریس و جک تروت، دو نفر از موفق ترین استراتژیست های بازاریابی با مطرح کردن تجربیات چهل ساله خود، قوانینی قطعی که در دنیای بازاریابی حکمروایی میکنند ارائه میدهند. مجموعه این قوانین در کتابی با نام “۲۲ قانون ابدی بازاریابی” منتشر شده که توسط محمود حمیدخانی به فارسی برگردانده شده و انتشارات سیته آن را به چاپ رسانده است.
قانون صراحت در بازاریابی
زمانی که نقطه ضعف خود را بیان می کنید، مشتری نظر مثبتی نسبت به شما پیدا میکند.
این برخلاف طبیعت بشر یا یک جامعه است که نقطه ضعف خود را بیان کند. برای سال ها، قدرت و تفکر مثبت توی مغز ما کوبانده شده است. مثبت فکر کردن، نکته اخلاقی و تمام نشدنی همه مقالات و کتاب ها بوده است. بنابراین برای شما تعجب اور خواهد بود اگر گفته شود که یکی از موثر ترین راه های نفوذ به ذهن مشتری این است که نقطه ضعف خود را بگویید و سپس به نقطه ی قوت خود بپردازید، و این همان قانون صراحت است.
نمونه هایی از قانون صراحت و بازاریابی چریکی
فولکس واگن سال ۱۹۷۰ همچنان زشت باقی خواهد ماند!

جوی گران ترین عطر موجود در جهان!
قضیه چیست؟ چرا صادق و درست بودن به این خوبی در روند بازاریابی جواب میدهد؟
رک گویی و صراحت یک جور خلق سلاح کردن خود است. هر نقطه ضعفی که بگویید بلافاصله توسط مشتریان پذیرفته میشود. از طرف دیگر، گفتن نکات مثبت و برتری ها در مشتری تردید ایجاد میکند. مخصوصا در تبلیغات مجبورید که نقطه ی مثبت ادعای خود را به مشتری ثابت کنید ولی برای نقطه ضعف نیاز به اثبات نیست. مشتری فکر خواهد کرد که فولکس واگن سال ۱۹۷۰ همچنان قابل اعتماد است یا اگر مردم حاضرند ۳۷۵ دلار برای یک اونس( ۲۸ گرم) عطر بپردازند پس چه عطر فوق العاده ای است.
-
معمولا بیشتر شرکت ها نام مضحک برای شرکت خود انتخاب نمی کنند اما اسموکر این کار را کرد. چون اسموکر فروشنده شماره یک ژله و مربا است. اگر اسمتان بد است دو راه دارید: یا نام خود را عوض کنید یا آن را دلپذیر و جالب سازید.
-
همه ما میدانیم که اویس در حوزه ی شرکت های کرایه خودرو دومین است. اما چرا از آن استفاده میکنم؟ شماره ی ۲ بودن اویس بسیار واضح است. اگر این موضوع انقدر وا